Ha először vállalkozunk lakásfelújításra vagy irodafelújításra, elég nagy projektbe fogunk.
Végig kell gondolni, hogy mit is szeretnénk, és azt, hogy ehhez van-e elég anyagi fedezetünk. Ha egyedül nem boldogulunk, a tervezéssel érdemes olyan vállalkozót keresni, aki a belsőépítészetben és a lakberendezésben is tud a segítségünkre lenni. Ezen a téren nem érdemes spórolni, mert a végeredmény mindig önmagáért beszél. Egy előre megtervezett lakásfelújításnál, irodafelújításnál a legapróbb részletek is ki vannak dolgozva, színek, formák, anyagok és funkciók összhangban lesznek. Így a végeredmény nem okoz meglepetést.
Cégünk ügyel arra, hogy a kommunikáció a megrendelővel folyamatos legyen, hiszen nagyon sok embert megnyugtat, ha ismeri a következő munkafázist, és hogy mit - miért csinálunk.

worker kicsiA lakásfelújítás, irodafelújítás általában bontással kezdődik, ez megváltoztatja lakás eddigi külsejét, ilyenkor első látásra jól jöhet a lélekjelenlét.
A bontási munkafolyamat befejeztével kezdődik az új létrehozása. Válaszfalak építése, mely a kőműves munka része. Kivitelezhető téglából, ytongból, gipszkartonból. Ekkor történhet a vízvezetékrendszer cseréje. Gyakran nem gondolnak a vízhálózat állapotára, mivel az úgysem "látszik". Ez igaz, de el tud törni és folyni, és ezen segíteni utólag csak falbontással lehet. Mindenképpen figyelmet érdemel. Ha vízvezeték szerelésnél tartunk, meg kell említeni a padlófűtést és a falfűtést. Jelentős beruházás, de az otthon komfortérzetét jelentősen növeli. Egyenletes hőeloszlás lesz a lakásban, a falak nem "árasztanak" hideget, sőt, épp ellenkezőleg. Már a tervezés fázisában gondolni kell rá.
A lakásfelújítás, irodafelújítás másik kevésbé látható része a villamoshálózat. Mindenképpen figyelmet érdemel - régi, elhanyagolt villanyvezetékek sok gondot tudnak okozni. Nem egyszer hívtak már zárlat miatti lakástűz utáni lakásfelújításhoz. Elég szomorú látvány tárul elénk, ilyet ha módunkban áll, el kell kerülni. Egyszerűen cserélni kell a falban lévő vezetékeket.
Ha villanyszerelésnél tartunk, meg kell említeni a gipszkartonba rejtett látványvilágításokat. Különböző színűek és formájúak lehetnek, nagyon látványosak és feldobják a teret.

A lakásfelújítás, irodafelújítás kezdeti szakaszában véglegesíteni kell az elképzelésünket, hiszen kialakításuk kőműves munkát, gipszkartonszerelési és villanyszerelési munkákat igényel. Most nagyon divatosak a LED-es megoldások, érdekes, látványos ötleteket lehet megvalósítani velük. A gipszkarton reneszánszát éli, tetőterek kialakításánál egyszerűen nélkülözhetetlen. Előszeretettel használjuk falak burkolására. A vakolásnál simább felszín érhető el, melegebb hatása van, valamint nagyon különleges formákat lehet kialakítani vele. A megrendelők itt valósággal kiélhetik a fantáziájukat.
Ha az alapmunkálatok (kőművesmunka, vízvezeték szerelés, villanyszerelés, gázszerelés, gipszkartonozás) befejeződtek, jöhetnek a látványosabb munkálatok.

Lakásfelújításunk, irodafelújításunk következő fázisa lehet a burkolás. Ilyenkor a megrendelők arca kezd felvidulni, mivel már olyat lát, ami kezdi felvenni végleges formáját, kezd lakáshoz hasonlítani.
A burkolóanyagoknak nagyon széles választéka van és ez az árakra is érvényes. Saját tapasztalatból javaslom, csak olyat vásároljanak meg, ami jó minőségű (kopásállóság, méretazonosság) és ami ízlésvilágukhoz közel áll.
Nagy divat az üvegmozaikos burkolás a fürdőben, valamint a terméskőberakás a nappaliban, homlokzaton, kerítésen. Nappaliban díszítőelemként egyedi hatást tud elérni.
Festési munkálatoknál nagy hangsúlyt kap az alapozás. Kaparás, glettelés, csiszolás, hiszen csak szép, sima felületen érvényesül a festék.
Apróbb befejező munkálatok után lakásfelújításunk végéhez is értünk. Hátradőlhetünk és élvezhetjük új otthonunkat, de ezt akkor tudjuk csak felhőtlenül megtenni, ha megfelelő és precíz kivitelezőt bíztunk meg, nem a "legolcsóbbat".

Ugrás az oldal tetejére...